Monday 11 June 2012

Световната премиера на IPv6


Марк Таунсли, Сиско. Стартира въвеждането на новия световен интернет протокол IPv6. С официалното участие на над 3000 оператори на уебсайтове, 50 мрежови оператори, и множество доставчици на мрежови услуги за домакинствата, това е най-мащабното съвместно  усилие за преминаване на индустрията към IPv6 до сега. Основавайки се на успеха на тестовото стартиране на Световния ден на IPv6 миналата година, със сериозната подкрепа от водещите компании в отрасъла, през януари Интернет обществото реши повече да не изпитва IPv6, а да го активира за реална употреба.
Както при изстрелването на ракета в космоса, това е моментът, в който усилията на хора от цял свят се обединиха, за да поставят началото на верижна реакция от събития в посока към общата цел. Целта в нашия случай е модернизиране на най-голямата операционна система, създадена от човечеството, с нова основа, която да подпомогне преминаването на Интернет към „стратосферни” нива на растеж, което светът очакваше.
От известно време Сиско се подготвя за този момент и компанията е горда да е сред учредителите на световния старт на IPv6. Към момента официалната страница на Сиско www.cisco.com е достъпна чрез IPv6, а протоколът е разрешен по подразбиране в цялата ни линия от домашни рутери от Linksys серия „E”. Разполагаме с най-широк диапазон от IPv6 сертифицирани продукти от всеки системен оператор в бранша, а решенията на нашите доставчици на услуги са в употреба от мрежовите оператори в цял свят. Освен това, постепенно въвеждаме IPv6 и в нашата собствена корпоративна мрежа и ще продължим да работим с нашите клиенти, Cisco Services и екипите за развитие, за да гарантираме, че всички проблеми, които биха могли да възникнат на този важен етап на внедряване, са разгледани бързо и ефективно.
Въвеждането на протокола е наистина голям напредък за Интернет, и затова все още имаме много работа, за да се освободим от зависимостта от IPv4 и да позволим на IPv6 да достигне пълния си потенциал. 
Поздравления за всеки, който помогна да превърнем това историческо стартиране в реалност. Благодарение на вашия стремеж, самоотверженост и упорита работа, IPv6 излезе от тестовия период и е достъпен за употребата от всички.
Светът има нов Интернет протокол.

No comments:

Post a Comment